Weidehooi / kruidenhooi

Hooi heeft ten opzichte van kuilgras één groot voordeel: je ziet wat je koopt! Maar hooi is er in veel soorten en maten...

Weidehooi: Dit hooitype is van het grasland dat goed bemest wordt met kunstmest en eventueel drijfmest. Wij kopen hooi en kuilgras in, op stam, in de zweel, of in de baal. Dit produkt wordt nauwkeurig gecontroleerd of het vochtgehalte goed is en naar kwaliteit beoordeeld en ingekocht om op te slaan of gelijk aan de klant te bezorgen. Het grasland waar het weidehooi van wordt gewonnen is vrij van schadelijke onkruiden zoals, Jacobkruiskruit. Alvorens we het weidehooi in balen persen ligt het bij ons ongeveer vier tot vijf dagen op het land te drogen (bij grote balen zelfs zes tot zeven dagen). In die vijf dagen wordt het weidehooi minimaal 10 keer geschud. Daarna hebben we het acht weken in de schuur in opslag zitten om het te laten broeien.

Kruidenhooi: Het kruidenhooi wordt voor ons gewonnen in de berggebieden eifel/ westerwald, waar Gerritse Fourage & Transport contacten heeft met de mensen die de juiste kwaliteit kunnen waarborgen en kunnen opslaan. In deze weiden staat een variëteit aan kruiden en grastypen. Het gaat hier niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit die van het land wordt gehaald. De boeren gebruiken dan ook geen organische mest of kunstmest om de productie te verhogen. Zij kiezen bewust voor een lagere opbrengst van een “puur” product van een hoge kwaliteit. Paarden zijn dol op dit hooi. Als kruideneter waren ze van oudsher de hele dag op zoek naar verschillende kruiden om zo voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit hooi is vrij van Jacobskruiskruid.De geur, de smaak, de voedingswaarde en de constante exclusieve kwaliteit. Paarden zijn dol op dit smakelijke natuurproduct waarin vele gedroogde kruiden zijn opgenomen. Het is uniek qua samenstelling en geur. Als u eenmaal dit hooi heeft gebruikt, wilt u en uw paard niets anders meer!

Voor elke hooisoort kunt u kiezen uit kleine of grote balen.

Gerritse Fourage

Gerritse Fourage

Gerritse Fourage

Gerritse Fourage