Gerstestro / tarwestro

Gerritse Fourage en Transport handelt in tarwestro en gerstestro. Wij particeren op de markt en importeren producten uit landen waar de prijs/kwaliteitverhouding het beste is!

Gerstestro wordt voornamelijk als structuurhoudend voer voor melk- en jongvee gebruikt. Gerstestro heeft een iets hogere voedingswaarde dan tarwestro, maar het neemt minder makkelijk vocht op. Wij leveren gerstestro uit Nederland, Duitsland en Denemarken.

Tarwestro is geschikt voor vele doeleinden. Allereerst is het een goede bodembedekker voor in de stal voor paarden, rund- en pluimvee. Voor paarden is een droge bodem erg belangrijk. Stro heeft een aantal goede eigenschapen zoals: vochtopnemend, geeft veel volume en houdt warmte vast. Daarnaast geeft het extra structuur in het rantsoen. Toch heeft stro ook zijn nadelen. Met name voor paarden is een stofvrije stal erg belangrijk. Echter bevat stro meer stof dan andere strooisels. Uiteraard heeft Gerritse Fourage & Transport ook andere strooisels in het assortiment. Bekijk andere tabladen op deze pagina eens.

Ook wordt tarwestro als bodembedekker gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn: vorst,- en stuifvrij afdekken van bollenvelden en wortelteelt, als afdekmiddel bij aarbeienteelt. Als structuurverbeteraar in de compost bestemd voor de championnenteelt.

Gerritse Fourage

Gerritse Fourage

Gerritse Fourage

Gerritse Fourage